Dezelfde uitdagingen, dezelfde doelen

Was je er ook bij? De foto’s vind je hieronder terug.

Corpo Connect ZHZ & Corporaties In Beweging organiseerden dit jaar weer hét netwerkevent voor alle medewerkers! Tijdens dit event hadden we een interessante spreker die je meenamen in de wereld van verandering.

En zo zag het netwerkevent er dit jaar uit:

  • 12.30 – 13.15 uur gezamenlijke netwerklunch

  • 13.15 – 16.30 uur inhoudelijk programma

  • 16.30 – 17.30 uur afsluitende borrel

Dagvoorzitters
Onze dagvoorzitters zijn Mirella van den Hooven en Jeffrey Boiten.

Datum

Donderdag 24 november

Locatie

Het Wapen van Zoetermeer
Zegwaartseweg 31
2723 PA Zoetermeer

Tijd

12.30 uur – 17.30 uur

Flyer

Flyer netwerkevent 2022

Helaas kun je je niet meer aanmelden voor dit event. 

Keynote spreker
‘Klagen is negatieve feedback geven op een situatie, zonder de intentie die te willen veranderen’. Ben je klaar om je tijd en energie te besteden aan dat waar je wel invloed op hebt?

Kevin Weijers besloot na enkele jaren gewerkt te hebben als ambtenaar, op een originele manier de wereld rond te reizen: door bedrijven te helpen nieuwe ideeën uit te voeren, in ruil voor eten en onderdak.

33 experimenten later is het resultaat niet het zoveelste boek van een millennial die alles achterliet, maar een bundeling van frisse verhalen en praktische experimenten die je inspireren om anders naar je werk en leven te kijken.

’21 dagen niet klagen’ laat zien dat je vooraf niet altijd hoeft te weten hoe iets eindigt. Het zet je op luchtige wijze en met humor aan te experimenteren met waar jij nieuwsgierig naar bent. En te ontdekken hoeveel er mogelijk is als je af en toe stopt met denken, en start met doen.

Vakgebiedsessies

Vastgoed, woningbeheer en onderhoud

Het verschil tussen traditioneel en conceptueel bouwen? Je ervaart het tijdens The Gap Game. Een interactieve game voor corporatie medewerkers die een eerste stap willen zetten richting conceptueel bouwen.

34.000 Nieuwe woningen bouwen per jaar. Dat is de uitdaging. Dat vergt een andere manier van werken. Namelijk van traditioneel naar Conceptueel bouwen en van individueel naar collectief inkopen. De corporatie van de toekomst dient klaar te zijn voor deze transitie. Deze grote opgave vraagt om een andere manier van werken. Door middel van de workshop Conceptueel bouwen kan hier een eerste stap gezet worden. Samen met onze ervaren trainer Pascal van Dooren worden de deelnemers meegenomen in een interactieve game: The Gap Game.

Workshop Vastgoed, woningbeheer en onderhoud
Wijkbeheer en Leefbaarheid

Wijkbeheer en leefbaarheid

Publieke organisaties worden geconfronteerd met toenemende complexiteit. De samenleving wordt complexer en allerlei vraagstukken raken steeds meer verstrengeld.

De traditionele verzorgingsstaat is niet meer in staat om deze vraagstukken aan te pakken, een samenleving waarin burgers actief betrokken worden bij vraagstukken (‘de participatiesamenleving’) wordt vaak bepleit. Met nieuwe benaderingen proberen publieke organisaties deze uitdagingen te overwinnen. In de praktijk ondervinden publieke organisaties vaak moeilijkheden bij het omarmen van deze nieuwe benaderingen.

Financiën

Van rapporteren naar analyseren, hoe maak je die stap? 

Het opstellen van rapportages is vaak een tijdrovende klus, waardoor het analyseren van rapportages er vaak bij in schiet. Hoe maak je de stap naar het doen van de analyses. Wat betekent dit voor jouw rol?

In deze workshop besteden we aandacht aan de stap die nodig is om meer focus te leggen op het analyseren van rapportages. 

Een belangrijke stap hierin is datakwaliteit: het juist en tijdig vastleggen van de benodigde data. Hoe zet je (de eerste) stappen om de datakwaliteit binnen je organisatie te verbeteren?

Financien

Verhuur, verkoop en bemiddeling

Wij zijn van mening dat er meer mogelijk is dan er nu gebeurd op het gebied van het huisvesten van (kwetsbare) senioren. Natuurlijk zijn er regels, die geven kaders aan. Maar waar kan jij morgen het verschil al maken?

Tijdens deze sessie gaan we niet alleen aan de slag met collega’s verhuur/seniormakelaars van de corporaties, maar ook met welzijnsorganisaties en medewerkers van de gemeente (WMO). Samenwerking en kennisuitwisseling staan centraal. Wij geloven dat verbinding tussen verschillende partijen de sleutel is tot een effectieve samenwerking. Hierdoor kunnen we de senioren samen helpen aan een langer thuis.

Staf

Ben je wel eens verbaasd over hoeveel je eigenlijk nog af krijgt, ondanks alles wat er om je heen gebeurt? Of denk je juist het tegenovergestelde? In beide gevallen geldt: je bent niet alleen.

We leven in een tijd van informatie overload en het valt niet altijd mee om dagelijks de juiste keuzes te maken en de impact te hebben die je graag zou willen. Dan helpt het als je je 21st century skills ontwikkelt. Dit is een verzamelnaam voor de mindset en de vaardigheden die je nodig hebt om samen met anderen tot resultaat te komen. Denk persoonlijk leiderschap, denk vakmanschap, denk time management, maar dan next level.

We gaan op zoek naar de kansen voor jouw dagelijkse praktijk en de samenwerking met collega’s van andere corporaties, zeker als je een ‘standalone’ positie bekleedt. Want als je nu effectiever kunt zijn, wordt het vanzelf makkelijker om te bedenken wie je morgen wil zijn. 

Staf
Bestuur

Bestuur

In deze workshop Binden en Boeien ga ik dieper in op de betekenis van duurzame inzetbaarheid. Ik presenteer een integrale benadering met verbinding tussen interne en externe stakeholders die wat mij betreft essentieel is voor succes.

In deze benadering zijn de bestuurders aan het stuur van de inzetbaarheid van de workforce. Met de inzet van de juiste tools en mensen is veel gezondheids- en inzetbaarheidswinst te behalen. Waarom zou je aandacht aan de inzetbaarheid willen besteden? Hoe kan je die inzetbaarheid beïnvloeden? En wat levert het op, naast betrokken en tevreden medewerkers en aantrekkingskracht op de (krappe) arbeidsmarkt? Ontdek samen welke mogelijkheden er zijn voor jouw organisatie in deze workshop.

Themasessies

Functioneel beheer

Juist omdat de functioneel beheerder en informatiemanagers de spin in het web zijn van de collega’s in de operatie, de mensen van I&A, de verantwoordelijke voor het geld, de key users, de HRM’ers, de CISO, de leveranciers etc. Maar ook omdat het borgen van de continuïteit, het leveren van de gevraagde informatie en het continu doorontwikkelen meer vraagt dan één persoon in zich kan verenigen.

Daarom brengen we jullie graag bij elkaar tijdens deze kennissessie. Om de ervaringen in dit speelveld samen te brengen, een beeld te krijgen van de vaardigheden en competenties van het ‘ideale team functioneel beheerders’ én te kijken hoe je daar zou kunnen komen.

We laten weten wat we de afgelopen jaren hebben gezien en meegemaakt en we verkennen samen waar de kracht ligt van functioneel beheer en informatiemanagement. Ook schetsen we de ideale competenties en vaardigheden en sluiten we af met een brainstorm, zodat je met praktische ideeën weer naar huis gaat.

Hybride samenwerken

Hybride samenwerken voor leidinggevenden

Hybride werken is de grootste paradigma shift in kantoorwerk. Kantoor wordt de ontmoetingsplek, thuis is voor focus werk: het beste van twee werelden. Echter hoe en wat daar zijn we nog niet uit, wordt het 3 dagen thuis en 2 dagen op kantoor, 1 om 4, mogen we zelf helemaal kiezen.

Onze werkwijze is niet nog niet veranderd, we werken nog synchroon (real-time en onmiddellijk). Terwijl de huidige tijd vraagt om een andere aanpak, namelijk asynchroon: optimaal samenwerken, iedereen zijn eigen ritme en werktijden. Aanwezigheid is niet gelijk aan productiviteit. Hybride werken is voor iedereen een echte ontdekkingsreis en geen absolute wetenschap met kant en klare one-size-fits-all oplossingen. Niet alle onderdelen zoals vooraf bedacht en uitgewerkt werken succesvol voor iedereen. De grote uitdaging is; hoe geef je leiding aan een hybride team?

Persoonlijke ontwikkeling sessies voor iedereen

Business Aikido

Een interactieve workshop waarin deelnemers met elkaar onderzoeken hoe zij dicht bij zichzelf kunnen blijven, zelfs onder druk van veranderingen.

Wat is hierbij de waarde van zowel hun fysieke als mentale houding en hoe kun je met verrassend kleine aanpassingen in houding en gedrag een enorm verschil maken?

Naast dat de deelnemers zelf aan den lijve ervaren hoe dat voelt wordt aandacht besteed aan hoe ook anderen in hun kracht aan te spreken.

Business Aikido
Digital detox

Digital detox en Wellbeing

Durf jij de cirkel van altijd bereikbaar zijn (soms) te doorbreken?

Digital Detoxen is het reinigen van lichaam en geest van het altijd online zijn en in de weer zijn met allerlei digitale apparaten zoals smartphones, laptops, tablets etc. We zijn 24/7 bereikbaar met onze smartphones, overdag, ‘s avonds, in het weekend en tijdens de vakantie. We kunnen niet meer zonder, we missen zaken, we doen dingen half, we raken verslaafd, we multitasken de hele dag, we zijn kortom nooit meer mindfull en geconcentreerd met één ding bezig. Dat veel mensen echt verslaafd zijn is inmiddels wetenschappelijk wel aangetoond, we krijgen zelfs cold turkeys als we niet onze smartphone bij ons hebben. Hierdoor worden we minder productief, krijgen we werk- en privé stress en worden we letterlijk ziek. Kortom hoe staat het met uw digital wellbeing?

Helaas! Deze workshop zit al helemaal vol. Je kunt je niet meer aanmelden.

De dag wordt vastgelegd door Angelo van der Klift.
Ben jij één van de eerste tien aanmelders? Dan win je een mini fotosessie. Goed voor bijvoorbeeld een mooie profielfoto voor LinkedIn.