Nieuw talent in aantocht, pak je kans!

Per 1 augustus komen drie trainees die het traineeship van Corporaties in Beweging hebben doorlopen, vrij op de arbeidsmarkt. In anderhalf jaar tijd hebben zij bij drie verschillende corporaties een kijkje in de keuken mogen nemen. Naast dat zij hebben meegedraaid in verschillende projecten hebben deze trainees uitgebreid gewerkt aan hun persoonlijke ontwikkeling. Op eigen initiatief stellen Michael, Joost en Koen zich kort aan jullie voor en vertellen ze jou wat voor organisatie en uitdaging bij hun past.

Spreekt een van hun profielen jou aan? Een kennismakingsgesprek met een van de trainees is zo gemaakt, klik op de button om naar een van de trainees een mail te sturen.

Pak deze kans om nieuw talent aan jou organisatie te binden!

Michael Geeraerts

“Ik ben het schakelstuk tussen strategie/beleid, de uitvoering en de belevingswereld van de bewoner”

Ik heb het afgelopen anderhalf jaar onwijs veel energie gekregen van sociale en strategische vraagstukken waarbij de belevingswereld van de huurder centraal staat. Samen met collega’s ervoor zorgen dat huurders een fijn thuis krijgen geeft veel voldoening. In deze projecten ben ik de verbindende schakel tussen verschillende lagen van de corporatie, externe partijen en de behoefte van de bewoners. Ik ben van mening dat alleen met goede samenwerking je uiteindelijke het beste resultaten behaald.

Het traineeship heeft mij tot inzichten gebracht op welke wijze mijn analytische en empathische, maar tegelijkertijd resultaatgerichte kwaliteiten van toegevoegde waarde zijn voor een team. Door bewust te zijn van mijn kwaliteiten en valkuilen, weet ik op het juiste moment mijn kwaliteiten te benutten en de ruimte aan een ander te geven. Tijdens het traineeship heb ik veel van mijn vaardigheden verder kunnen ontwikkelen, zoals op het gebied van leiderschap, overtuigen, presenteren, adviseren en feedback geven.

Ik ben opzoek naar een corporatie met een resultaatgerichte houding en die vernieuwende blikken omarmt. Waarbij voldoende ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en de lat steeds een stukje hoger wordt gelegd. Het lijkt me leuk om aan de hand van een gesprek elkaar beter te leren kennen en wellicht kunnen we iets voor elkaar beteken.

Denk hierbij aan een rol zoals: projectleider, gebiedsregisseur/gebiedsconsulent, adviseur of assetmanager.

Bekijk CV van Michael

Koen van der Bij

“Ik breng mensen, inzichten en processen bij elkaar, voor een sociaal duurzame wereld.”

Ik vind het belangrijk om bezig te zijn met een duurzame wereld van morgen waaraan mensen zich kunnen verbinden. Daarbij kijk ik graag naar de sociale uitdagingen en kansen die gepaard gaan met de transitie naar een duurzame en circulaire wereld. Ik zet daarbij mijn analytische vaardigheden in om snel inzicht in vraagstukken te bieden en met een open houding in gesprek te gaan met bewoners en collega’s van alle lagen.

Gedurende dit afgelopen anderhalf jaar vertaalde ik ingrijpende transities, zoals participatie en de circulaire economie, naar handvatten voor de organisatie en bewoners. Daarbij heb ik adviseurs skills kunnen inzetten om strategische onderzoeksopdrachten te verwerken tot passende en rechtvaardige interventies.

De meeste energie kreeg ik van het nadenken over de invloed van beleid op eindgebruikers en de zoektocht naar alternatieve oplossingen van buitenaf. Daarnaast heb ik veel van mijn skills verder kunnen ontwikkelen zoals luisteren, interviewen, adviseren, overtuigen, schrijven en presenteren.

Ik werk graag in een lerende organisatie met collega’s die de samenwerking opzoeken. Waar vanuit de leiding focus ligt op duurzaamheid en je als jong talent daar een rol van betekenis in gaat spelen. In een volgende functie kijk ik naar uit om naast een onderzoekende ook een faciliterende rol te hebben. Ik kom graag met je in contact om te ontdekken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Rollen die mij passen: beleidsadviseur en/of projectleider op de thema’s samenleving & circulaire economie.

Bekijk CV van Koen

Joost Nieuwenburg

“Ik ben de verbinder tussen de harde technische aspecten en de zachte sociale bewoner”

De afgelopen anderhalf jaar heb ik gewerkt aan diverse projecten, waarbij ik het belangrijk vond dat ze zowel verdiepend (kennis verbreding) als verbindend (samenwerken) waren. Ik heb mijn kennis verbreed door mijzelf te verdiepen in de wereld van investeringen voor PV-panelen bij Woningbouwvereniging Hoek van Holland en het opzetten van een portefeuillestrategie bij Wonen Wateringen. Daarnaast heb ik bij Vidomes aan projecten gewerkt waarbij ik met veel verschillende personen contact had, bijvoorbeeld voor het uitzetten van een effectmeting van het concept “de flatcoach”.

Deze combinatie geeft mij ook het meeste energie: projecten waar ik contact heb met mensen en waar het ook nodig is om zelfstandig zaken uit te zoeken. Het teamgevoel en het contact met mensen in combinatie met de verdieping zijn voor mij een succes.

Door mijn bouwkundige achtergrond en sociale kwaliteiten kan ik heel goed de verbinding maken tussen harde technische aspecten aan de ene kant en deze helder én begrijpelijk vertalen aan de andere kant. Daar wil ik mijn volgende werkgever van laten profiteren. Ook wil ik mij daar verder ontwikkelen in projectontwikkeling en renovatie in combinatie met bewonersbegeleiding.

Bekijk CV van Joost