Na het traineeprogramma meteen een toffe baan

Nynke de Rover heeft het traineeprogramma  gevolgd en heeft er meteen een toffe baan bij Ressort Wonen overgehouden. Hoe zij het programma heeft ervaren lees je hier.

“Voordat ik aan dit traineeship begon, wist ik niet wat ik wilde in mijn carrière, wist ik niet wat een corporatie precies deed en wist ik niet of dit traineeship wat voor mij was. Achteraf kan ik met zekerheid zeggen dat het traineeship de beste keuze was voor mij. Ja, het is leuk dat de arbeidsmarkt nu gunstig is en iedereen personeel zoekt en je mooie aanbiedingen krijgt omdat ze je graag willen hebben. Maar wat ik geleerd heb is om goed stil te staan bij wat ik zelf wilde. Omdat ik een baan zocht met maatschappelijk karakter, waarbij het niet gaat om concurrentie maar echt over de klant, kwam ik uiteindelijk bij de corporatiesector. Als je nog niet weet wat daarin precies mogelijk is of wat voor bedrijf er bij je past, dan is het traineeship een geweldig begin!

Tijdens het traineeship heb ik op iedere afdeling, bij bijna iedere functie en binnen verschillende bedrijven een kijkje mogen nemen. Mijn nieuwsgierigheid en brede interesse kwam hierbij goed van pas en dat waardeerden collega’s. Ik kreeg de ruimte om zelf mijn opdrachten vorm te geven en tegelijkertijd te werken aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Hierdoor was geen enkele dag hetzelfde tijdens het afgelopen half jaar. Je gaat je zeker niet vervelen tijdens dit traineeship, want alles is bespreekbaar en veel is mogelijk. De ene dag liep ik op een bouwplaats, de volgende dag ging ik mee naar een directeurenkring (ja, zelfs als trainee) en later ging ik in gesprek met huurders. Of het niet diverser kon, heb ik zelfs nog een dag besteed om rookmelders op te hangen bij huurders thuis, samen met mijn collega’s. Op de foto bellen we net aan bij een van de huurders.

Dit alles heeft ervoor gezorgd dat ik nu zekerder ben in wat ik wil en super veel over mezelf en de corporatiesector heb geleerd.

Kortom, kies je eigen startpunt en zie vanuit daar verder, daar zal het traineeship je bij helpen. Zoals een collega trainee ook zei: “Zie het als een speeltuin!” die je zelf grotendeels inricht.”

Wil jij ook het traineeprogramma volgen? Je kunt je nog aanmelden tot 21 augustus.