Van communicatieadviseur naar uitvaartbegeleider

Al jaren zat het in mijn hoofd, maar iedere keer kwam er iets tussendoor waardoor het er niet van kwam. Tot begin dit jaar. Ik besloot mijn hart te volgen en schreef mij in voor de opleiding waar ik al heel lang van droomde. 

Een opleiding waar persoonlijk contact, luisteren, doorvragen, empathie en inleving, maar ook creativiteit centraal staan. De fysieke training startte in februari, maar na 3 lessen schakelden wij over naar digitaal in verband met de coronamaatregelen. Nou, dat was voor deze opleiding een flinke uitdaging. Na 2 online lessen werd de opleiding gestopt en doorgeschoven naar eind augustus. Dat was flink balen, maar de vervolglessen die volgden gingen in rap tempo. Ik reed wekelijks na een volle werkweek naar Twello; les krijgen én studeren in het weekend had ik er absoluut voor over. Begin oktober volgde het schriftelijke– én nog belangrijker het mondelinge examen.

Ik ben met vlag en wimpel geslaagd en dat heeft écht wat met mij gedaan. Ik ben vooral heel trots dat ik mijn persoonlijke levenservaringen met veel afscheid en verlies heb omgezet naar iets waar ik anderen mee kan helpen.

Vanaf nu is deze communicatieadviseur ook een gecertificeerd uitvaartbegeleider! 
Klaar met leren ben ik nog niet, want ik ga zeker een vervolgopleiding volgen. In mijn vrije tijd loop ik nu stage bij Sigrid Uitvaartbegeleiding in Zoetermeer. Behalve stage, ondersteun ik de eigenaar met communicatieve zaken en zo komen 2 werelden samen.

En ga ik HW Wonen verlaten? Nee, dat zeker niet. Ik zie mijn nieuwe uitdaging echt als een aanvulling op mijn huidige werk. Iets dat ik privé met hart en ziel doe.

“Mijn FLOW-budget gebruikte ik om mijn hart te volgen.”

En waarom ik dit hier deel? Je mag mij altijd benaderen met vragen over het verzorgen van een uitvaart, de dood, rouw en verlies, maar ook over mijn ervaringen met het omscholen en de stap durven zetten. Dit alles is alleen mogelijk geweest doordat ik mijn FLOW-budget heb ingezet.

Als je iets met je hart doet, doet dat iets met je hoofd.

Hartelijke groet,

Barbara Teeuwen
Communicatieadviseur HW Wonen 

Ontzettend mooi dat Barbara met haar FLOW-budget haar grote opleidingswens kon vervullen. En wat doe jij met jouw budget?