Event ‘Samen vooruit’

Jij bent aan zet. Vind je het leuk om kennis te maken met corporatie collega’s? Of wil je netwerken om kennis en kunde te kunnen delen?
Wil je naast een gezellige lunch jouw eigen kennis en kunde vergroten? Zeg jij “Ja” dan is onze eerste ‘Samen Vooruit’ op donderdag 1 oktober echt iets voor jou.

Wat kun je verwachten?

We starten om 12 uur met lekkere lunch, nieuwe gezichten en mooie gesprekken!

Na de lunch en opening trapt Onno Hamburger om 12.45 uur af met een geweldig verhaal duurzaam Werkgeluk.
Onno verzorgt al jarenlang zeer regelmatig interactieve lezingen over werkgeluk voor verschillende organisaties door heel Nederland.
Werkgeluk wordt soms gezien als vaag en zweverig. Dat is niet nodig. Onno weet werkgeluk op een nuchtere, concrete en inspirerende manier te brengen.
Hij
combineert tijdens de lezing zijn eigen verhaal, inzichten uit de neurologie, (positieve) psychologie en praktische oefeningen. Na de lezing heb je inspiratie en praktische, concrete inzichten om werkgeluk van jezelf of jouw team te vergroten. 

Na een pauze gaan we om 14.00 uur verder met de workshops. Je kunt kiezen uit één van de volgende workshops.

 1. Gelukkig werken door Onno Hamburger
  Wil jij na de lezing van Onno Hamburger nog meer weten over werkgeluk van jezelf en jouw team? En wil je daar direct zelf mee aan de slag? Kom dan ook naar de verdiepingsworkshop werkgeluk. Tijdens deze workshop gaan we aan de slag met jouw werkgeluk piramide. Daardoor krijg je nog beter zicht op wat je kan doen om jouw werkgeluk te vergroten. We gaan ook aan de slag met de fundamenten van duurzaam werkgeluk. Wat zijn deze fundamenten en hoe kan je daar als medewerker en als team invloed op uitoefenen? Na deze workshop heb je een helder beeld van de eerste belangrijke stappen die je kan zetten zowel als individu en als team.
 2. Jouw psychologisch kapitaal door Remy van Gelder
  Psychologisch Kapitaal (Psycap) zijn vier positieve eigenschappen (optimisme, hoop, veerkracht en zelfvertrouwen) die ieder mens in zich heeft en die je kunt ontwikkelen. Er is veel onderzoek naar gedaan en jouw psychologisch kapitaal heeft veel impact op de manier waarop je omgaat met werkstress en uitdagende situaties en is bepalend voor je werkplezier en presteren. In deze workshop leer je jouw psychologisch kapitaal beter kennen en ontdek je met wat praktische oefeningen hoe je dit verder kunt ontwikkelen. Na de workshop ga je met meer hoop en optimisme aan de slag en veer je makkelijker terug bij tegenslag.

 3. Digital wellbeing en thuiswerken door Annemie Schuitemaker
  Sinds de Corona crisis “zoomen, teamen, Google meet-en en webexen” we ons suf. We beeldbellen met collega’s, met klanten, vergaderen of trainen online. Dat blijkt voor een deel heel effectief en efficiënt te zijn.  Het is een feit dat we bijna de hele dag achter het beeldscherm zitten. Emailen en appen dat deden we al (te) veel, niets nieuws. Maar wat enorm is toegenomen (bovenop o.a. het emailer en appen) is het beeldbellen via Zoom, Webex, Google meet, Teams etc. “Vroeger” vergaderden we en hadden we 1 op 1 gesprekken, face to face. Dat kan nu niet, en daar zijn deze slimme beeldbel mogelijkheden voor in de plaats gekomen. Wat betekent dat voor digital wellbeing? Tijdens deze zeer interactieve workshop krijg je concrete tips hoe je jouw digital wellbeing kan optimaliseren
 4. Business Aikido door Peter Hoogeveen
  Aikido is een Japanse krijgs- en vredeskunst waarin, in plaats van het elkaar bevechten, harmoniëren centraal staat. Dat is interessant voor bedrijven, maar vooral ook voor jezelf. Waarom? Begrip van aikidoprincipes helpt je om in iedere situatie voor jezelf te staan, op een andere manier met stress om te gaan zodat je meer ruimte ervaart en hoe je sterkere relaties kunt bouwen. Samenwerken wordt daardoor veel effectiever en leuker! Deze workshop bestaat uit een serie bijzondere oefeningen waarbij je zelf het verschil kunt ervaren tussen wat je onbewust doet en hoe het ook anders kan. Hierdoor ontstaat er een keuze. 

Kosten

Deze middag is geheel kosteloos.
Behalve:
De aangesloten corporaties betalen de kosten van de inspiratiemiddag. De middag is gratis voor iedereen maar bij afmelden binnen 3 dagen voor de middag (behalve bij ziekte) of bij geen afmelding, wordt er 50 euro in rekening gebracht op je salaris via je corporatie.

Datum, tijdstip en locatie

Je bent van harte welkom op donderdag 1 oktober. We starten om 12.00 uur en de middag eindigt om 16.30 uur. De middag vindt plaats in het Cultureel Centrum Landvast Alblasserdam.

Kom je ook?

Leuk! Je kunt je aanmelden via deze link!